لوگو ۸ زیمنس یک کنترل کننده صنعتی متفاوت برای استفاده در پروژه های کوچک و فرآیندهای منفرد است. قابلیت های گسترده لوگو 8، آن را به گزینه اول برای استفاده در طیف وسیعی از کاربردها تبدیل کرده است. طراحی ماژولار و امکان توسعه متناسب با نیاز پروژه یکی از مهمترین ویژگی های این پی ال سی است. این کنترل کننده صنعتی با وجود قابلیت های گسترده قیمت مناسبی دارد.
تبادل اطلاعات و ارتباط بین تجهیزات مختلف، از جمله الزامات پیاده سازی اتوماسیون صنعتی است. لوگو 8 با پشتیبانی از پروتکل های ارتباطی متنوع، این الزام را برآورده می کند. این پی ال سی قدرت پردازش بالایی دارد. قابلیت های این پی ال سی به راحتی با استفاده از انواع مختلف ماژول توسعه لوگو 8 افزایش پیدا می کند.
تنوع ماژول های توسعه دست شما را برای توسعه متناسب با نیاز پروژه باز می گذارد. در ادامه به بررسی بیشتر این پی ال سی زیمنس خواهیم پرداخت. با من همراه باشید.
مقدمه ای بر پی ال سی زیمنس
پی ال سی ها نقش بسیار مهمی در اتوماسیون صنعتی دارند. هر جا نیاز به کنترل فرآیندی باشد، مدیریت اجرای آن بر عهده کنترل کننده صنعتی است. تنوع فرآیندهای صنعتی و تفاوت میزان پیچیدگی آن ها سبب عرضه انواع مختلفی از پی ال سی شده است. زیمنس به عنوان یکی از شرکت های پیشرو در زمینه تولید تجهیزات برق صنعتی، انواع مختلفی از پی ال سی را به بازار عرضه کرده است.
پی ال سی زیمنس در خانواده های مختلفی عرضه می شود. هر کدام از این خانواده ها به منظور استفاده در کاربرد خاصی تولید می شوند. کنترل کننده های صنعتی زیمنس در گروه های زیر طبقه بندی می شوند:
مینی پی ال سی لوگو 8 زیمنس برای استفاده در پروژه های کوچک و فرآیندهای منفرد
مینی پی ال سی ها گروهی از کنترل کننده های صنعتی هستند که به صورت ویژه برای کارهای کوچک اتوماسیون عرضه می شوند. ترکیب پی ال سی و HMI زیمنس امکان پیاده سازی هر ساختار کنترلی را فراهم می کند.
لوگو 8 زیمنس
لوگو 8 یک مینی پی ال سی جذاب و کاربردی است که طرفداران زیادی در سطح دنیا دارد. این مینی پی ال سی با قابلیت های گسترده و مشخصات متفاوت، نیازهای پروژه را برطرف می کند. دلایل زیادی سبب محبوبیت این مینی پی ال سی در بازار شده است. از جمله می توان موارد زیر را خاطرنشان کرد:
بسته به نوع کاربرد و پروژه ای که قصد استفاده از لوگو 8 برای اجرای آن را دارید، می توان موارد دیگری نیز به این لیست اضافه کرد. در مقایسه لوگو 8 با سایر مینی پی ال سی های موجود در بازار به تفاوت های فاحش آن پی خواهید برد. برنامه نویسی این مینی پی ال سی با نرم افزار LOGO SOFT COMFORT انجام می شود.
رابط کاربری متفاوت و کاربرپسند لوگو سافت انجام برنامه نویسی، عیب یابی و اجرای پروژه را تسهیل می کند. سخت افزار لوگو 8 مدام در حال بروزرسانی است و قابلیت های بیشتری به آن افزوده می شود. زیمنس تنها بروزرسانی سخت افزار را در دستور کار قرار نداده است! نرم افزار لوگو نیز همزمان با عرضه نسخه جدید سخت افزاری بروزرسانی می شود.
مشخصات لوگو 8
انتخاب کنترل کننده صنعتی مناسب، از جمله مهمترین بخش های هر پروژه اتوماسیون است. برای انجام صحیح این کار ابتدا یک نیاز سنجی دقیق از پروژه انجام می شود. نیازسنجی شامل برآورد مواردی مانند
تعداد ورودی و خروجی مورد نیاز
تعیین نوع ورودی و خروجی ها
بسترهای ارتباطی مورد نیاز
حجم برنامه ای که باید بر روی plc بارگذاری شود
و …
می شود. در مرحله بعد نیازهای پروژه با مشخصات نمونه های موجود مقایسه و بهترین گزینه انتخاب می شود. آشنایی با مشخصات لوگو 8 زیمنس به شما کمک می کند با دقت بیشتری نسبت به انتخاب آن اقدام کنید. در ادامه به بررسی مشخصات این کنترل کننده صنعتی خواهیم پرداخت.
طراحی ماژولار
این کنترل کننده صنعتی با طراحی ماژولار عرضه می شود. در واقع با کنار هم قرار گرفتن ماژول های مختلف امکان کنترل فرآیندها فراهم می شود. هر یک از ماژول ها کاربرد و وظیفه ویژه ای بر عهده دارد. برای هر پروژه به یک ماژول پردازنده و تعدادی ماژول توسعه نیاز خواهید داشت. همچنین برای برخی از انواع پردازنده به منبع تغذیه لوگو 8 نیز نیاز پیدا خواهید کرد.
ماژول پردازنده CPU
پردازنده اصلی ترین بخش پی ال سی است. این ماژول اطلاعات محیطی جمع آوری شده به کمک سنسورها را از طریق ورودی ها دریافت می کند. سپس براساس منطق تعیین شده برای فرآیند، تصمیمات مقتضی را اتخاذ و تغییرات لازم را در وضعیت خروجی ها اعمال می کند. پردازنده لوگو ۸ زیمنس در سری های مختلفی عرضه شده است.
نمونه های مختلف پردازنده لوگو 8 در ولتاژ تغذیه، شرایط محیطی محل استفاده و وجود یا عدم وجود صفحه نمایش با هم متفاوتند. در ادامه به بررسی بیشتر گزینه های مختلف پردازنده لوگو 8 خواهیم پرداخت.
حافظه لوگو 8
برنامه یا منطق نوشته شده برای کنترل فرآیند، داده های مورد نیاز و همچنین وضعیت ورودی و خروجی ها در هر مرحله از اجرای فرآیند روی PLC ذخیره می شود. محل ذخیره سازی این اطلاعات، حافظه کنترل کننده صنعتی است. لوگو 8 زیمنس یک حافظه داخلی با ظرفیت حداکثر 400 کیلوبایت دارد. این حجم حافظه امکان اجرای 400 بلوک برنامه را فراهم می کند.
علاوه بر این لوگو 8 زیمنس از کارت حافظه micro SD نیز پشتیبانی می کند. انتقال برنامه و سایر اطلاعات از کامپیوتر به PLC توسط کارت حافظه امکانپذیر است. همچنین پشتیبان گیری از برنامه و ذخیره اطلاعات (data logging) نیز روی کارت حافظه انجام می شود.
تنوع ورودی و خروجی
تعداد ورودی و خروجی از جمله پارامترهای مهم کنترل کننده های صنعتی است. چرا که همین پایه ها درگاه ارتباط PLC با محیط خارجی هستند. ورودی و خروجی های لوگو ۸ زیمنس به دو گروه کلی آنالوگ و دیجیتال تقسیم می شوند.
ورودی ها
ماژول پردازنده مرکزی یا CPU لوگو 8، دارای 8 ورودی است. این ورودی ها با نمادI1 تا I8 مشخص می شوند و به صورت پیشفرض از نوع دیجیتال هستند. در صورت نیاز می توان پایه های I1,I2 ,I7,I8 را به صورت نرم افزاری به ورودی آنالوگ لوگو 8 تغییر داد.
خروجی ها
لوگو8 زیمنس دارای 4 ترمینال خروجی دیجیتال است که با نماد Q1،Q2،Q3وQ4 روی ماژول اصلی قابل مشاهده است. خروجی های لوگو به دو گروه رله ای و ترانزیستوری تقسیم می شوند. تفاوت این خروجی ها در سطح ولتاژ و جریان و همچنین سرعت تغییر وضعیت (کلیدزنی) آن ها است.
قابلیت های لوگو 8
Logo 8 یک کنترل کننده منطقی قابل برنامه ریزی (PLC) است که قابلیت های گسترده ای دارد. قابلیت های کلیدی این کنترل کننده آن را به گزینه ای مطلوب برای پروژه های کوچک تبدیل کرده است. مهمترین قابلیت های لوگو ۸ زیمنس را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:
رابط کاربری ساده و کنترل تسهیل شده
قدرت پردازش بالا (مناسب جهت استفاده در فرآیندهای پیچیده)
پشتیبانی از پروتکل های ارتباطی متنوع (اترنت/IP، Modbus TCP، MQTT،KNX و … (
امکان دسترسی از راه دور با بهره مندی از اپلیکیشن لوگو و وب سرور زیمنس
رابط برنامه نویسی گرافیکی و کاربر پسند (Logo soft Comfort)
تنوع ورودی و خروجی (آنالوگ و دیجیتال)
انعطاف پذیری و قابلیت توسعه سیستم
عیب یابی و تعمیر و نگهداری ساده
پشتیبانی از اینترنت اشیا
با وجود این قابلیت ها آیا هنوز برای انتخاب لوگو 8 تردید دارید؟
انواع پردازنده لوگو 8
ماژول پردازنده به عنوان مغز متفکر لوگو 8، دارای انواع مختلفی است و به روش های مختلفی طبقه بندی می شود. در یک روش پردازنده ها بر اساس وجود یا عدم وجود صفحه نمایشگر طبقه بندی می شوند. در این روش پردازنده لوگو 8 به دو نوع Basic و Pure تقسیم می شود. مدل Basic دارای نمایشگر و صفحه کلید است و امکان تغییر در برنامه آن به صورت محلی وجود دارد. مدل Pure فاقد صفحه نمایش است و اغلب در مواردی که دسترسی مستقیم به پردازنده در حین فرآیند لازم نیست به کار می رود.
روش دیگر، دسته بندی انواع ماژول پردازنده لوگو 8 زیمنس براساس شرایط کاری است. این دسته بندی برای ماژول های توسعه نیز وجود دارد. در این طبقه بندی دو گروه محصول استاندارد و SIPLUS تعریف می شود. محصولات SIPLUS تحمل دماهای بالاتر را دارند و در برابر ورود گرد و غبار ایمن تر هستند. استفاده از این تجهیزات در شرایط کاری سخت توصیه می شود.
روش دیگر طبقه بندی پردازنده لوگو 8 بر اساس نوع تغذیه است. برخی از نمونه های لوگو 8 را می توان به صورت مستقیم به برق شهر متصل کرد. اما برخی دیگر نیاز به ماژول تغذیه دارند.
انواع پردازنده لوگو 8 استاندارد
پردازنده های استاندارد لوگو 8 انواع مختلفی دارند و نامگذاری آن ها استاندارد است. هر یک از اعداد و حروف استفاده شده در نامگذاری نشان دهنده قابلیت ویژه ای است. براین اساس پردازنده های لوگو 8 را می توان به صورت زیر نامگذاری کرد:
اعداد و کاراکترهای مورد استفاده در نامگذاری این تجهیزات به صورت زیر تفسیر می شوند:
عدد 24 و یا 230 نشان دهنده ولتاژ تغذیه است
حرف R نشان کلمه Relay است و به این معناست که خروجی لوگو از نوع رله ای است. در غیر اینصورت خروجی لوگو ترانزیستوری است.
حرف C نماینده کلمه Clock است و به این معناست که تایمر زمان واقعی real- time clock در لوگو تعبیه شده است.
حرف E نشان کلمه Ethernet است و به این معناست که لوگو از اترنت پشتیبانی می کند.
ماژول های افزایشی لوگو 8
همانطور که اشاره شد طراحی ماژولار لوگو 8 امکان افزودن قابلیت های مختلف را برای کاربر فراهم می کند. ماژول های لوگو 8 انواع مختلفی دارند. به صورت کلی می توان این ماژول ها را در گروه های زیر دسته بندی کرد:
ماژول های ورودی و خروجی
ماژول های ارتباطی لوگو 8
ماژول تغذیه
زیمنس برای هر کدام از این دسته بندی ها، تنوع بالایی را ارائه کرده است. تنوع ماژول های توسعه دست شما را برای بهینه سازی پروژه و کاهش هزینه ها باز می گذارد. برخی از ماژول های پرکاربرد لوگو 8 زیمنس عبارتند از:
LOGO! DM8: دارای 4 پایه ورودی و 4 پایه خروجی دیجیتال
LOGO! DM16: دارای 8 پایه ورودی و 8 پایه خروجی دیجیتال
LOGO CMR (ماژول ارتباط رادیویی): این ماژول امکان ارسال پیامک، اتصال به اینترنت و دسترسی به موقعیت مکانی را امکان پذیر می کند.
LOGO CSM (ماژول شبکه اترنت): این ماژول دارای 4 پورت اترنت است و امکان ایجاد شبکه محلی را فراهم می آورد.
LOGO CMK2000 (ماژول خانه هوشمند): قابلیت ارتباط از طریق پروتکل KNX را فراهم می کند.
بسته به نیاز پروژه و قابلیت های مورد انتظار، انواع مختلفی از ماژول های توسعه در کنار پردازنده لوگو 8 قرار می گیرند.
پروتکل های ارتباطی لوگو 8 زیمنس
پروتکل های ارتباطی ضمن انتقال داده ها، ویژگی هایی به منظور حفاظت از داده ها به آن می افزایند. در نتیجه استفاده از پروتکل های ارتباطی به منظور تبادل داده امن و دقیق بین تجهیزات مختلف صنعتی است. براین اساس پروتکل های ارتباطی لوگو 8 زیمنس انواع مختلفی دارند و عبارتند از:
پروتکل KNX
بیشترین کاربرد لوگو 8 زیمنس در هوشمندسازی خانه ها یا صنعت BMS است. در این پروژه ها از پروتکل اپن سورس KNX به وفور استفاده می شود. این پروتکل امکان تبادل داده با اغلب دوربین های مدار بسته، سیستم های امنیتی، سیستم های اعلان حریق و سایر مانیتورینگ های محیطی را دارد. برای اتصال لوگو 8 به پروتکل KNX از ماژول ارتباطیCMK2000 استفاده کنید.
پروتکل SNMP
Simple Network Management Protocol و یا SNMP یکی دیگر از پروتکل های ارتباطی لوگو 8 زیمنس است. این پروتکل به منظور ساده سازی ارتباطات شبکه طراحی شده است و به عنوان پروتکل “مدیریت آسان” شبکه شناخته می شود. لوگو 8 به منظور فراهم آوردن بستری ساده برای برقرای ارتباط با سایر اجزای شبکه از این پروتکل پشتیبانی می کند. به صورت تخصصی تر می توان گفت پروتکل SNMP یکی از زیر مجموعههای پروتکل TCP/IP است.
پروتکل OPC UA
این پروتکل امکان ارتباط لوگو 8 با سایر بخش های اتوماسیون را فراهم می کند. OPCUA صرف نظر از فناوری و یا پلت فرم، زیربنای تبادل داده بین سیستم ها و دستگاه های مختلف را فراهم می آورد. اغلب سیستم های صنعتی که به کنترل فرآیند و اتوماسیون صنعتی نیاز دارند از این پروتکل در کنار لوگو 8 زیمنس بهره می برند. یکی از مهم ترین کاربرد های OPC UA در اینترنت اشیا یاIOT است.
پروتکل Modbus RTU
پروتکل Modbus RTU قابلیت استفاده در اغلب سیستمهای مدیریت ساختمان و اتوماسیون صنعتی را دارد. هزینه های سیم کشی بسیار پایین یکی از دلایل محبوبیت پروتکل Modbus RTU است. به منظور برقراری ارتباط لوگو8 در بستر Modbus نیاز به ماژول LOGO! CIM (Communication Interface Module) داریم.
این پروتکل پرکاربرد جهت اتصال درایو به پی ال سی کاربرد گسترده ای دارد. به عنوان مثال از طریق این پروتکل می توان درایو V20 زیمنس را یه کمک لوگو کنترل کرد.
پروتکل اترنت لوگو 8 زیمنس
پروتکل اترنت امکان ارتباط با سیستم در هر لحظه و از هر کجا را فراهم می کند. لوگو 8 قابلیت ارتباط با پروتکل اترنت به صورت پیشفرض و با یک پورت ارتباطی در نظر گرفته شده است. در این شبکه هر تجهیز به واسطه یک IP مشخص شناسایی می شود. این پروتکل امکان ارتباط از طریق اپلیکیشن لوگو 8 به صورت بی سیم را فراهم می کند. با استفاده از پروتکل ارتباطی اترنت امکان کنترل، نظارت و تغییر برنامه های PLC به صورت بلادرنگ فراهم می شود.
کاربردهای لوگو ۸ زیمنس
قابلیت های منحصر به فرد در کنار قیمت مناسب سبب محبوبیت روز افزون لوگو 8 شده است. از این مینی پی ال سی در کاربردهای مختلفی استفاده می شود. به صورت کلی اتوماسیون یا خودکارسازی فرآیندهای ساده در سطح کوچک تا متوسط با لوگو 8 زیمنس قابل انجام است.
لوگو 8 ابعاد جمع و جوری دارد و فضای کمی در تابلو برق اشغال می کند. همین موضوع در کنار قدرت پردازش بالا و عملکرد مطمئن کاربرد گسترده لوگو 8 را سبب شده است. از جمله مهم ترین کاربردهای لوگو 8 زیمنس در صنایع مختلف می توان به موارد زیر اشاره کرد:
کنترل گلخانه ها و مزارع کشاورزی
کنترل دمای کوره های صنعتی
پروژه های کنترل روشنایی و….
هوشمندسازی ساختمان با لوگو 8
کنترل سیستم گرمایش و سرمایش (HVAC)
صنایع دام و طیور
کنترل عملکرد آسانسور
علاوه بر موارد یاد شده در صورتی که نیاز به کنترل یک فرآیند منفرد دارید، لوگو 8 یک انتخاب ویژه برای شماست.
خرید لوگو 8 زیمنس
ما در فروشگاه پناپ کالا همه تلاشمان را برای تامین کالای اصلی و آکبند با قیمت مناسب به کار می گیریم. ما به محصولاتی که می فروشیم ایمان داریم به همین دلیل همه محصولات را با ضمانت اصالت کالا و یکسال گارانتی عرضه می کنیم. همین الان انواع پردازنده و ماژول توسعه لوگو 8 را با ضمانت اصالت کالا و خدمات پس از فروش از پناپ کالا سفارش دهید.