سافت استارتر آنالوگ اشنایدر

سافت استارتر ها تجهیزات الکترونیکی هستند که به منظور راه اندازی و در برخی موارد توقف نرم موتور های الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرند. موتور الکتریکی به کمک یک راه انداز نرم بدون مشکل شروع به کار می کند. به بیان دیگر راه انداز نرم جریان هجومی و تنش های مکانیکی راه اندازی موتور را مدیریت می کند. سافت استارتر امکان تنظیم شتاب و کاهش سرعت موتور را فراهم می کند. در نتیجه طول عمر تجهیزات افزایش و کارایی سیستم بهبود می یابد.

سافت استارتر آنالوگ اشنایدر از جمله نمونه های ساده این تجهیزات است که در کاربردهای پایه مورد استفاده قرار می گیرد. نمونه های مختلفی از راه انداز نرم به بازار عرضه شده است. تفاوت این تجهیزات در نوع طراحی و ساختمان داخلی آن ها است. بر همین اساس و مطابق با تکنولوژی ساخت، سافت استارتر ها در دو دسته بندی آنالوگ و دیجیتال قرار میگیرند.

سافت استارتر آنالوگ طراحی ساده تر، ابعاد کوچکتر و قیمت مناسب تری نسبت به نمونه های دیجیتال دارد. ضمن اینکه به راحتی نصب و راه اندازی می شوند و نیاز به دانش تخصصی ندارند. به همین خاطر یکی از محصولات محبوب در بازار اتوماسیون صنعتی است.

سافت استارتر اشنایدر از جمله نمونه های محبوب بازار ایران است. در ادامه به بررسی و معرفی سافت استارتر آنالوگ اشنایدر خواهیم پرداخت. با من همراه باشید.

سافت استارتر آنالوگ چیست؟

راه اندازهای نرم آنالوگ، جریان راه اندازی و گشتاور موتور را به کمک مدارهای الکترونیکی آنالوگ کنترل می کنند. در این دستگاه ها از مقاومت های متغیر، خازن ها و دیگر اجزای آنالوگ برای تنظیم ولتاژ و جریان موتور استفاده می شود. به طور کلی ساختار راه اندازهای آنالوگ ساده تر و امکانات محدودتری نسبت به سافت استارتر دیجیتال دارند.

مهمترین تفاوت نمونه های دیجیتال و آنالوگ سافت استارتر، در تعداد فار تحت کنترل آن ها است. سافت استارترهای آنالوگ بر روی یک و یا دو فاز ورودی کنترل دارند. این در حالی است که سافت استارتر دیجیتال بر روی هر سه فاز تغذیه کنترل دارد. با توجه به تفاوت در تعداد فاز تحت کنترل، گاهی اوقات سافت استارتر آنالوگ اشنایدر را با نام دوفاز کنترل نیز در بازار می شناسند.

سافت استارتر آنالوگ قیمت مناسبی دارد و ابعاد جمع و جورش یک مزیت برای شرایطی است که با محدودیت فضا مواجه هستیم. در انتخاب سافت استارتر پارامترهای زیادی را باید در نظر داشت.

برای اینکه دید بازتری نسبت به این موضوع داشته باشید، به مقاله “انتخاب سافت استارتر” مراجعه نمایید.

سافت استارتر اشنایدر

اشنایدر یک برند بین المللی است که محصولات با کیفیتی را به بازار محصولات برق صنعتی ارائه می دهد. تجهیزات ویژه کنترل موتور الکتریکی اشنایدر تحت لوای خانواده آلتیوار به بازار عرضه می شوند. اعضای خانواده آلتیوار شامل درایو اشنایدر و سافت استارتر اشنایدر است.

سافت اشنایدر در سه خانواده اصلی عرضه می شود که عبارتند از:

سافت استارتر آنالوگ اشنایدر شامل محصولات خانواده ATS01 می شود. خانواده هایATS22  و ATS48 از نمونه راه اندازهای دیجیتال هستند. سافت استارتر دیجیتال اشنایدر ابعاد بزرگتری دارد و بر روی آن صفحه کلید و نمایشگر دیجیتال درنظر گرفته شده است.

مشخصه اصلی سافت استارتر آنالوگ، پیچ های ولومی قابل تنظیمی است که بر روی قاب آن قرار گرفته است. همچنین وضعیت موتور الکتریکی با چراغ های کوچک سیگنال مشخص می شود.

سافت استارتر آنالوگ اشنایدر

سافت استارتر آنالوگ اشنایدر

سافت استارتر ATS01 اشنایدر از جمله نمونه های آنالوگ موجود در بازار است که در کاربردهای ساده کنترل موتور تک فاز و 3 فاز مورد استفاده قرار می گیرد. خانواده ATS 01 رنج توان 0.37 تا 15 کیلووات را پوشش می دهد. برخی از مدل های این خانواده، علاوه بر قابلیت راه اندازی نرم، امکان توقف نرم را نیز دارند.

سافت استارتر آنالوگ اشنایدر

سافت استارتر Altistart 01 ابعاد جمع و جوری دارد، نصب آن آسان است و امکان نصب آن ها در کنار هم وجود دارد. این راه انداز نرم با استانداردهای IEC/EN 60947-4-2 مطابقت داشته و گواهینامه های UL، CSA، C-Tick، CCC  و را نیز دریافت کرده است.

 سافت استارتر آنالوگ اشنایدر در دو تیپ مختلف به بازار ارائه می شود:

·        ATS01N1

·        ATS01N2

محصولاتی که کد فنی آن ها با ATS01N1  آغاز می شود، تنها یک فاز (تک فاز و یا سه فاز) را کنترل می کند و برای راه اندازی موتور الکتریکی در رنج توانی 0.37 تا 11 کیلووات مناسب است. سافت استارتر آنالوگ اشنایدر تیپ ATS01N1  به تغذیه مجزا نیاز دارد و به جز کوچکترین عضو آن (سری(N103 ، سایر اعضای این خانواده دارای کنتاکتور بای پس داخلی هستند.  ولتاژ کاری ATS01N1 در رنج 110-480 ولت با فرکانس 50/60 Hz  قرار دارد.

وجود کنتاکتور بای پس باعث بالارفتن عمر مفید سافت استارتر و کاهش تلفات توان می شود. عملکرد کنتاکتور بای پس به این صورت است که پس از راه اندازی موتور الکتریکی و تمام شدن حالت گذاری راه اندازی، تریستورها توسط یک کنتاکتور داخلی اتصال کوتاه شده و از مدار خارج می شوند. این کار سبب کاهش تلفات و بهبود بهره وری کلی سیستم می شود.

ATS01N2 بر روی دو فاز کنترل دارند و مناسب راه اندازی موتورهای الکتریکی در رنج توان 0.75  تا 15 کیلو وات سه فاز هستند. تمام اعضای این خانواده دارای کنتاکتور بای پس هستند و توانایی توقف نرم موتور الکتریکی را نیز دارند.

کاربردهای سافت استارتر آنالوگ اشنایدر

سافت استارتر آنالوگ اشنایدر مدل ATS01  از تکنولوژی رمپ یا همان افزایش تدریجی ولتاژ بهره می برد (Start with voltage ramp) و در صنایع مختلف کاربرد گسترده ای دارد. مهم ترین موارد کاربرد آن عبارت است از :

  • کنترل فن
  • کنترل عملکرد پمپ ها
  • کنترل عملکرد کمپرسورها
  • توقف و راه اندازی نرم نوار نقاله ها
  • کنترل تسمه نقاله نقاله ها
  • کنترل گیت ها و درب اتوماتیک
  • کنترل عملکرد جرثقیل های کوچک
  • کنترل ماشین آلات تسمه محور و غیره

با بررسی کاربردهای متنوع این راه اندازهای نرم در می یابیم که تقریبا در همه صنایع می توان از وجود آن ها بهره برد. اما نکته مهم این است که به توانمندی ها و محدودیت های اعضای این خانواده اشراف کامل داشته باشیم.

جمع بندی

سافت استارتر آنالوگ اشنایدر تحت عنوان خانواده ATS 01  به بازار عرضه می شود. محصولات  این خانواده سایز کوچکی دارند و نصب و راه اندازی آن به آسانی قابل پیاده سازی است. راه انداز نرم آنالوگ اشنایدر به دو تیپ ATS01N1 و ATS01N2 تقسیم می شود. تیپ N1 بر روی یک فاز کنترل دارد و برای موتور های الکتریکی تک فاز و سه فاز به کار گرفته می شود. تیپ N2 بر روی دو فاز کنترل دارد و تمام اعضای آن به کنتاکتور بای پس داخلی مجهز است.